Moi, olen Henri!

Suuntani on aina eteenpäin ja tavoitteet korkealla, haluatko tulla mukaan?

Astu peremmälle

Tervetuloa tutustumaan minuun sovellus­kehityksen ja visuaalisen suunnittelun ammatti­laisena!

Olen toteuttanut tämän sivuston alunperin XAMK:n tietojenkäsittelyn koulutukseen sisältyvän web-kehityskurssin lopputyönä syksyllä 2019 ja se tulee jatkossa toimimaan myös eräänlaisena virtuaalisena käyntikorttinani. Sivusto on toteutettu käyttäen ainoastaan HTML, CSS ja JavaScript -tekniikoita.

Aluksi muutama sana ammatillisesta historiastani. Aloitin pienimuotoisten IT-tukipalveluiden tarjoamisen sekä verkkosivustojen toteutuksen omalla toiminimelläni noin vuonna 2000, asiakkainani lähinnä pieniä yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Olin vasta päättänyt peruskoulun, mutta internetistä ja muista tietotekniikan tarjoamista uusista ihmeellisistä mahdollisuuksista olin kuitenkin syvällisesti kiinnostunut jo vuosia aiemmin. Samoihin aikoihin aloin kiinnostua entistä enemmän myös verkkosivustojen visuaalisesta ulottuvuudesta. Tämä johti lopulta siihen, että päädyin myös opiskelemaan alaa, valmistuen vuonna 2005 graafiseksi suunnittelijaksi.

Teknisenä osaajana kiinnostus erityisesti web-teknologioita kohtaan onkin kulkenut mukanani jo 90-luvun varhaisista HTML-toteutuksista moderneihin dynaamisiin CMS-järjestelmiin, verkkokauppoihin ja JavaScript -pohjaisiin ohjelmistokehyksiin. Syventääkseni entisestään teknistä osaamistani, aloitin syksyllä 2019 myös tietojenkäsittelyn ammattikorkeakouluopinnot, suuntautuen sovelluskehitykseen. Viime aikoina olen syventynyt erityisesti WordPress -pohjaisten verkkosivustojen ja WooCommerce -verkkokauppojen toteutukseen sekä eri järjestelmien välisiin integraatioihin REST -rajapintojen kautta.

Visuaalisena ammattilaisena olen työskennellyt vuosien varrella päätoimisesti muutamilla eri työnantajilla, erilaisten projektien parissa sekä ennen kaikkea itsenäisenä suunnittelijana yhteensä noin 15 vuoden ajan. Minulla on vahvan kokemuksen lisäksi myös näkemyksellisyyttä toteuttaa persoonallisia ja aikaa kestäviä ratkaisuja. Lähtökohtani suunnittelijana on aina vahvasti ratkaisukeskeinen sekä asiakaslähtöinen ja suhtaudun kaikkiin vastaanottamiini toimeksiantoihin suurella omistautumisella. Urani aikana olen ehtinyt työskentelemään lukuisien suurienkin brändien parissa ja olen toteuttanut visuaalista materiaalia monipuolisesti eri medioihin. Verkko on kuitenkin aina ollut minulle se läheisin ja web-kehittäjänä pystynkin luontevasti yhdistämään teknisen ja visuaalisen osaamiseni, asiakkaideni eduksi.

Lisäksi olen tällä hetkellä erityisen kiinnostunut lohkoketjuteknologian ja älykkäiden sopimusten hyödyntämisestä osana tulevaisuuden verkkosovelluksia, joista tulee muodostumaan seuraavan sukupolven semanttinen ja hajautettu Web 3.0. Syksyllä 2021 aloitin myös opinnäytetyöni toteutuksen, jonka aiheena on älykkään sopimuksen kehittäminen HyperLedger Fabric -lohkoketjuverkossa.

Ansioluettelo

Olennainen työkokemus

01 / 2021 - Solteq Oyj, ratkaisukonsultti (WooCommerce)
09 / 2020 – 01 / 2021 Atao Oy, front-end -kehittäjä
10 / 2018 – 09 / 2020 Hetcomp Production, web-kehittäjä / graafinen suunnittelija (yrittäjä)
10 / 2014 – 03 / 2018 HUG BikeShop Oy, yrittäjä
07 / 2012 – 10 / 2014 Matkailulehti Taival.la, AD (projekti)
02 / 2012 – 07 / 2012 Oy Vallila Interior Ab, graafinen suunnittelija
09 / 2007 – 02 / 2012 Freelancer, graafinen suunnittelija
02 / 2006 – 09 / 2007 Design agency BOTH Oy, AD-assistentti
12 / 2000 – 02 / 2006 Hetcomp Production, sivutoiminen yrittäjä

Voit tutustua tarkemmin ammatilliseen historiaani Linkedin profiilissani.

Koulutus

08 / 2019 - Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu - Xamk, Tietojenkäsittelyn Tradenomi
09 / 2018 - Helsingin yliopisto, MOOC-opintoja tietojenkäsittelytieteessä
2000 – 2005 Pekka Halosen akatemia, kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Muuta

Pidempiaikaisten työsuhteiden lisäksi olen työskennellyt myös erilaisten projektien parissa sekä tehnyt yksittäisiä keikkaluonteisia töitä ja vapaaehtoistyötä, esimerkiksi toiminut avustavana opettajana JAMK:n toteuttamalla Lohkoketjuteknologia päivittäisessä liiketoiminnassa -opintojaksolla. Parhaillaan suorittamani tutkinnon ohella olen suorittanut myös lukuisia tietojenkäsittelyn alan yksittäisiä kursseja ja sertifikaatteja, esimerkiksi neljästä erillisestä tietoturvallisuuteen liittyvästä sertifikaatista koostuvan IBM Cybersecurity Analyst Professional -kokonaisuuden.

Osaaminen

Minulle läheisiä teknologioita ja muita aiheita, joita esittävät objektit liikkuvat ja saavat värinsä sattumanvaraisesti

Galleria

Otoksia visuaalisen suunnitteluun ja web-kehitykseen liittyvistä töistäni vuosien varrelta

Projekteja

Linkkejä lähinnä opintoihini liittyviin projekteihin

Ohjelmointi

GitHub - Sekalaisia ohjelmointiin liittyviä projekteja.

Pelisuunnittelu

The Space Couriers - Ensimmäinen WebGL -käännöksen kokeilu Unitylla.

Majavan Pituusheiton MM - Harjoitustehtävä pienen 3D-pelin tekemiseksi.

Saari - Harjoitustehtävä Unityn terrain editorin käyttämiseksi 3D-pelimaailmassa. Tätä tulen todennäköisesti jatkokehittelemään ajan mittaan.

Valokuvaus

Flickr - Epäkaupallisia valokuviani vuosien varrelta.

3D-mallinnus

SketchUp 3D Warehouse - Julkaisemiani 3D-malleja, tällä hetkellä lähinnä opintoihini liittyen.